Iberia sa dohodla s odbormi na zrušení približne 1400 pracovných miest

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 17:00 • 2 min
Iberia sa dohodla s odbormi na zrušení približne 1400 pracovných miest

MADRID - Španielska letecká spoločnosť Iberia dosiahla s odbormi dohodu o zrušení približne 1400 pracovných miest, pričom tento proces sa dotkne pilotov a pozemného personálu.

slovakia

left justify in out

Mierne tak ustúpila zo svojho plánovaného programu rušenia pracovných miest, keďže ešte minulý týždeň predpokladala, že ich počet zredukuje o ďalších 1600. Informovali o tom agentúra DPA a denník Financial Times.
     

Na základe dohody by sa pracovné pozície mali zredukovať prostredníctvom dobrovoľného odchodu a predčasného odchodu do dôchodku, pričom celý proces by sa mal uskutočniť do konca roku 2017. Ako Iberia dodala, odbory súhlasili s reštrukturalizáciou, a tým zvýšením konkurencieschopnosti leteckej spoločnosti.
     

Spoločnosť IAG, ktorá je materskou firmou Iberie, minulý týždeň uviedla, že znižovanie počtu pracovných miest je súčasťou plánu ozdravenia španielskej leteckej spoločnosti a návratu do zisku. Súčasné rušenie pracovných pozícií je ďalšie k už skôr oznámenému programu znižovania počtu zamestnancov, pričom celkový rozsah redukcie pracovných pozícií dosahuje viac než 4500. Ako uviedol šéf Iberie Luis Gallego, firma má v porovnaní s konkurenčnými aerolíniami stále príliš veľa zamestnancov. Momentálne ich má okolo 18.000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona