Iba Hamšík vo všetkých dueloch Slovenska v kvalifikácii MS 2018, najlepším strelcom Adam Nemec s 5 gólmi

NETKY.SK • 15 Október 2017, 15:43 • 2 min
Iba Hamšík vo všetkých dueloch Slovenska v kvalifikácii MS 2018, najlepším strelcom Adam Nemec s 5 gólmi

BRATISLAVA - Po ôsmich rokoch nebudú hráči Slovenska opäť účastníkom svetového šampionátu a po dvoch rokoch neabsolvujú "veľké" futbalové predstavenie, to zatiaľ druhé a posledné v ére samostatnosti bolo v rámci záverečného turnaja kontinentálneho šampionátu 2016 vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

V ostatnej nedávno skončenej skupinovej fáze kvalifikácie MS 2018 obsadila futbalová reprezentácia SR v F-skupine druhé miesto za priamo postupujúcim Anglickom. Na novembrovú baráž o zostávajúce štyri miestenky na šampionát do Ruska to však zverencom trénera Jána Kozáka nestačilo: z deviatich tímov umiestnených na druhých miestach v deviatich kvalifikačných skupinách práve Slovensku zostal v rukách "Čierny Peter", k play-off chýbal A-tímu SR jediný bod.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v tejto kvalifikácii, ktorú jeho zverenci nekorunovali postupom na MS 2018 do Ruska, dal príležitosť dovedna 32 hráčom. Vo všetkých desiatich stretnutiach nastúpil iba ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík, ktorý bol na trávniku dovedna 822 minút a k plnému "časovému vyťaženiu" mu chýbalo iba 78 minút. Deväťkrát sa v ostatnej eliminácii dostali na ihrisko Róbert Mak a Tomáš Hubočan, osemkrát Martin Škrtel a Peter Pekarík.

V desiatich stretnutiach v kvalifikácii MS 2018 si Slovensko pripísalo dovedna 17 gólov, z nich si jeden vlastný strelil obranca Slovinska Miha Mevlja. Najlepším slovenským kanonierom je Adam Nemec s piatimi presnými zásahmi, dvakrát sa gólovo presadili Róbert Mak, Marek Hamšík a Vladimír Weiss. Do siete súpera trafilo deväť slovenských reprezentantov, raz skórovali Juraj Kucka, Martin Škrtel, Ján Greguš, Stanislav Lobotka a Ondrej Duda.

Prehľad futbalistov, ktorí dostali príležitosť nastúpiť v F-skupine kvalifikácie MS 2018 v drese reprezentácie Slovenska (v desiatich zápasoch dal tréner Ján Kozák dôveru spolu 32 hráčom):
10 - Marek Hamšík
9 - Róbert Mak, Tomáš Hubočan
8 - Martin Škrtel, Peter Pekarík
7 - Ján Ďurica, Milan Škriniar, Adam Nemec, Vladimír Weiss
6 - Michal Ďuriš, Juraj Kucka, Ján Greguš
5 - Matúš Kozáčik, Albert Rusnák, Martin Dúbravka, Ondrej Duda
4 - Dušan Švento, Norbert Gyömbér, Stanislav Lobotka
2 - Filip Kiss, Erik Sabo, Jakub Holúbek, Patrik Hrošovský
1 - Viktor Pečovský, František Kubík, Lukáš Pauschek, Kornel Saláta, Marek Bakoš, Matúš Bero, László Bénes, Róbert Mazáň, Jaroslav Mihalík

Prehľad strelcov gólov slovenskej futbalovej reprezentácie v F-skupine kvalifikácie MS 2018 (v desiatich stretnutiach spolu 17 presných zásahov):
5 - Adam Nemec
2 - Róbert Mak, Marek Hamšík, Vladimír Weiss
1 - Juraj Kucka, Martin Škrtel, Ján Greguš, Stanislav Lobotka, Ondrej Duda
Vlastný gól: Miha Mevlja (Slovinsko)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies