Iba 6-ročná Bratislavčanka získala medaily na medzinárodnej tanečnej súťaži

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 15:20 • 2 min
Iba 6-ročná Bratislavčanka získala medaily na medzinárodnej tanečnej súťaži

BRATISLAVA - Iba 6-ročná Natalie Gálfyová z Bratislavy získala na nedávnej Medzinárodnej súťaži v írskom tanci v Prahe dve strieborné a dve zlaté medaily. Na súťaž vycestovala s podporou grantu Nadácie Intenda.

slovakia

left justify in out

Vo februári tohto roka vyhlásila nadácia individuálnu schému pre úspešnú prezentáciu talentov na podujatiach v zahraničí. "Niekedy mladé talenty na ceste za úspechom nezastaví lepší súper či chýbajúci kúsok povestného športového šťastia, ale peniaze na vycestovanie. Preto sme sa rozhodli dať mladým zelenú formou individuálnej podpory," povedal správca nadácie Michal Kaliňák. Na prvý ročník nadácia vyčlenila 7500 eur. "Za prvé tri mesiace od vyhlásenia výzvy nám boli adresované štyri žiadosti," spomenul Kaliňák.
     

Okrem malej medailistky Natalie Gálfyovej grant získala Kitty Klacsánová zo Štúrova, ktorá sa zúčastnila 18. ročníka Medzinárodnej husľovej súťaže majstra Jozefa Muziky v Česku, ale aj Košičan Simon Puchý, ktorý sa pripravuje na Medzinárodnú gitarovú súťaž organizovanú tiež v Česku. Na Majstrovstvách sveta v kombinácii 10 tancov v Španielsku a na Majstrovstvách sveta v štandardných tancoch v Lotyšsku sa s podporou grantu zúčastní Terézia Valéria Ziffová spolu s Filipom Kucmanom.
     

Oprávnenými žiadateľmi v individuálnej schéme sú mladí ľudia vo veku šesť až 21 rokov, žiaci a študenti, ktorým nadácia poskytne podporu na pokrytie cestovných nákladov, ubytovacích nákladov, stravného či napríklad registračných poplatkov alebo ďalších výdavkov, ktoré bezprostredne súvisia s možnosťou účasti na podujatiach a ktoré umožňujú prezentovať svoje schopnosti v zahraničí. Nadácia Intenda žiadosti o podporu vyhodnocuje priebežne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies