Iba 16-ročný Christián Herc do anglického Wolverhamptonu

NETKY.SK • 16 Február 2015, 15:01 • 2 min
Iba 16-ročný Christián Herc do anglického Wolverhamptonu

NITRA - Iba 16-ročný slovenský futbalista Christián Herc opúšťa účinkovanie v mladšom doraste FC Nitra a odchádza do anglického Wolverhamptonu, čím sa mu splnil detský sen.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že dosiaľ si neobliekol reprezentačný dres v mládežníckej kategórii, podarilo sa mu počas decembrovej skúšky zaujať predstaviteľov Wanderers a od 1. februára sa stal hráčom Wolverhamptonu. Informuje o tom portál nitra.sme.sk. Seniorský tím tohto anglického klubu účinkuje v druhej najvyššej súťaži a v konkurencii 24 mužstiev figuruje na 8. mieste so 48 bodmi. Ďalší šikovný mladík z Nitry nasleduje kroky Davida Ivana či Tomáša Vestenického, ktorí odišli do futbalového "veľkého" sveta.

 

"Klub na mňa urobil hneď od začiatku veľmi dobrý dojem. Sú tu vynikajúce podmienky, či už na trénovanie, alebo aj na všetko ostatné," povedal pre MY Nitrianske noviny z Britských ostrovov šťastný Christián Herc. Jeho novým domovom sa stalo mesto ležiace v strednom Anglicku, neďaleko Birminghamu, ktoré má 250-tisíc obyvateľov. "Bývam v rodine a čo sa týka školských povinností, tak zatiaľ sa venujem len angličtine. Keď sa v nej zlepším, tak mi pribudnú ďalšie dva predmety. Na Slovensku som študentom 1. ročníka Strednej poľnohospodárskej školy v Leviciach, kde mám individuálny plán. Chcel by som ju dokončiť," uviedol ďalej Herc. Levický rodák sa zaradil vo Wolverhamptone do dorasteneckého tímu do 18 rokov. "Zatiaľ hrávam iba priateľské zápasy. Darí sa mi herne aj strelecky, tak dúfam, že mi to vydrží čo najdlhšie. Mojím cieľom je prebojovať sa do základnej zostavy tímu U18 pre budúcu sezónu a podávať vo Wolverhamptone čo najlepšie výkony," poznamenal na margo najbližších cieľov Christián Herc, pre ktorého je vysnívanou futbalovou krajinou práve Anglicko a idolom na trávniku Brazílčan Neymar pôsobiaci v FC Barcelona. 

 

Herc nemal v Nitre profesionálnu zmluvu, o prestupe na Britské ostrovy však bolo potrebné rokovať. "Dohoda medzi anglickým tímom a FC Nitra, ktorý zastupovalo predstavenstvo klubu, sa zrodila rýchlo po korektných rokovaniach. Obidve strany našli spoločnú reč v otázke finančného vyrovnania," povedal hráčov agent Svetozár Pavlovič. Ten zatiaľ nedokázal odhadnúť, kedy bude môcť Christián hrať majstrovské zápasy za Wanderers. "Stane sa to vtedy, keď registračné práva hráča prejdú na anglický klub. Časový horizont dnes určiť nevieme, očakávam však lehotu do troch mesiacov. Prestupy mladých hráčov totiž musí schváliť FIFA podľa prísnejších kritérií," vysvetlil Pavlovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona