Iba 15-ročná slovenská boxerka vybojovala na ME v Ordu zlato

NETKY.SK • 26 September 2016, 15:40 • 2 min
Iba 15-ročná slovenská boxerka vybojovala na ME v Ordu zlato

ORDU - Mladá slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová si vybojovala zlatú medailu na majstrovstvách Európy starších a mladších dorasteniek v tureckom meste Ordu (18. - 27. septembra).

slovakia

left justify in out

Iba 15-ročná Oravčanka (nar. 11. apríla 2001), ktorú vedie na tréningoch jej otec Peter, si v pondelňajšom popoludňajšom finále v kategórii mladších dorasteniek do 54 kg poradila s Ruskou Valeriou Rodionovovou a teší sa z najcennejšieho kovu. Triebeľová dosiahla historický úspech a zápis v tom, že ide o prvý titul majstra Európy pre Slovenskú republiku v ére samostatnosti.


Talentovaná pästiarka a jediná nominovaná Slovenka na tento mládežnícky kontinentálny šampionát si pri svojom debute na významnom podujatí po úvodnom voľnom žrebe poradila v minulotýždňovom utorkovom štvrťfinále s Ukrajinkou Jaroslavou Marinčukovou (3:0 na body) a v sobotu 24. septembra zvíťazila v semifinále nad Elise Jacqueline Glynnovou z Anglicka rovnako presvedčivo 3:0 na body. Rodáčka z obce Klin napokon nezaváhala ani v súboji o zlato s Ruskou Rodionovovou a v "krajine polmesiaca" dosiahla v ringu najväčší úspech v živote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies