Iba 14-ročná Atthaya Thitikulová sa stala historicky najmladšou víťazkou golfového turnaja Ladies European Tour

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 09:11 • 2 min
Iba 14-ročná Atthaya Thitikulová sa stala historicky najmladšou víťazkou golfového turnaja Ladies European Tour

PATTAYA - Iba 14-ročná thajská golfová amatérka Atthaya Thitikulová vyhrala turnaj na domácom ihrisku v Pattayi a stala sa historicky najmladšou víťazkou podujatia Ladies European Tour (LET).

slovakia

left justify in out

Prekonala rekord Novozélanďanky Lydie Koovej, ktorá triumfovala na New Zealand Open 2013 vo veku 15 rokov, 9 mesiacov a 17 dní.

 

Thitikulová v nedeľu zvíťazila presne vo veku 14 rokov, 4 mesiace a 19 dní. Thajská školáčka vo Phoenix Country Clube dokonale zaskočila favoritky, triumfovala s náskokom dvoch rán pred Mexičankou Anou Menendezovou.

 

Keďže má Thitikulová amatérsky status, nemá nárok na víťaznú prémiu 45.000 eur. Tú získa druhá Mexičanka. "Som taká šťastná a pyšná na seba. Trofej venujem všetkým ľuďom v Thajsku," povedala mladučká víťazka, ktorá už má za sebou aj štart v prestížnom americkom seriáli LPGA.

 

Niektoré turnaje LET sa konajú mimo Európy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies