IATA znížila odhad zisku svetových aerolínií v roku 2012 na 3 mld. USD

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 08:18 • 2 min
IATA znížila odhad zisku svetových aerolínií v roku 2012 na 3 mld. USD

IATA znížila odhad zisku svetových aerolínií v roku 2012 na 3 mld. USD - Doprava Vysoké ceny palív sa negatívne odrazia na tohtoročných ziskoch leteckých spoločností po celom svete.

slovakia

left justify in out

img

Vysoké ceny palív sa negatívne odrazia na tohtoročných ziskoch leteckých spoločností po celom svete. Uviedlo to dnes v Ženeve vo svojej najnovšej prognóze Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA).
      Podľa združenia zarobia letecké spoločnosti v roku 2012 celkovo zhruba 3 miliardy USD (2,28 miliardy eur). V predchádzajúcej prognóze, ktorú združenie zverejnilo v decembri minulého roka, počítalo ešte so ziskom v tomto sektore na úrovni 3,5 miliardy USD. V porovnaní s rokom 2011 to znamená výrazný prepad, keďže IATA zmenila odhad aj za minulý rok. Ten, naopak, vylepšila zo 6,9 miliardy USD v decembri na 7,9 miliardy USD, pod čo sa podpísali najmä lepšie než očakávané výsledky čínskych aerolínií.
      "Dobrou správou je, že riziko zhoršovania sa dlhovej krízy v Európe sa zmiernilo," povedal generálny riaditeľ IATA Tony Tyler poukazujúci na faktor, ktorý v minulom období vyvolával najväčšie obavy. Na druhej strane však podľa neho toto riziko vystriedal rovnako vážny problém, ktorým sú rastúce ceny ropy.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies