Ian Watkins sa priznal k sexuálnemu zneužívaniu detí

NETKY.SK • 26 November 2013, 18:43 • 2 min
Ian Watkins sa priznal k sexuálnemu zneužívaniu detí

LONDÝN - Bývalý spevák waleskej rockovej skupiny Lostprophets Ian Watkins sa dnes na súde v Cardiffe priznal k viacerým prípadom sexuálneho zneužívania detí vrátane pokusu o znásilnenie. K znásilneniu dieťaťa sa však nepriznal.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Watkins čelí 24 obvineniam vrátane vlastníctva pornografie s deťmi a zvieratami. Okrem neho sú obžalované aj dve nemenované ženy, ktoré Watkinsovi umožňovali zneužívať svoje deti. Obe sa k týmto skutkom priznali. K zneužívaniu dochádzalo v rôznych hoteloch v Londýne a južnom Walese. Watkins, ktorého zatkli vlani 17. decembra, si zneužívanie detí nahrával a videá uschovával. Práve tieto nahrávky a tiež textové správy speváka usvedčili. Watkins taktiež plánoval naučiť zneužívané deti užívať drogy, ktoré mali na jeho konanie významný vplyv. Spevák momentálne podstupuje psychiatrickú liečbu. Súd by mal vyniesť rozsudok 18. decembra.

Lostprophets vznikli v roku 1997 a na svojom konte majú päť štúdiových albumov - Thefakesoundofprogress (2000), Start Something (2004), Liberation Transmission (2006), The Betrayed (2010) a Weapons (2012). Najväčší úspech sa im podarilo dosiahnuť s treťou štúdiovkou Liberation Transmission, s ktorou dobyli britský rebríček. Na celom svete predali viac ako 3,5 milióna kópií nahrávok. V októbri zvyšní členovia ohlásili prostredníctvom sociálnej siete Facebook ukončenie činnosti, pričom dôvodom bolo práve obvinenie ich speváka zo sexuálneho zneužívania detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona