Žiadosťou na povodňové škody sa už zaoberá direktoriát EK

NETKY.SK • 10 August 2010, 11:23 • 2 min
Žiadosťou na povodňové škody sa už zaoberá direktoriát EK

Žiadosťou na povodňové škody sa už zaoberá direktoriát EK

slovakia

left justify in out

Direktoriát Európskej komisie (EK) pre regionálnu politiku sa už zaoberá žiadosťou Slovenska o poskytnutie pomoci na odstránenie následkov škôd z povodní. Premiérku Ivetu Radičovú o tom podľa tlačového a informačného odboru úradu vlády informoval predseda EK José Manuel Barroso.
      Slovensko poslalo žiadosť o poskytnutie príspevku z Európskeho fondu solidarity 16. júla. Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda nedávno pripomenul, že pri rozhodovaní o prípadnej pomoci sa bude prihliadať aj na finančné možnosti európskeho rozpočtu.
      Podľa podmienok únie môže krajina žiadať o pomoc z Fondu solidarity EÚ, ak škody presiahnu 0,6 percenta hrubého národného dôchodku za posledný vykázaný rok. Hranica pre Slovensko je tak stanovená na úrovni 378,21 milióna eur.
      Aktuálne škody po májových a júnových povodniach sa odhadujú na 695,1 milióna eur. Najvyššiu sumu nahlásil agrorezort, konkrétne 575,86 milióna eur. Nie sú zatiaľ známe škody, ktoré prípadne vznikli Úradu vlády SR, rezortu kultúry, Úradu jadrového dozoru, normalizačnému úradu a tiež bývalému Ministerstvu výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies