IAAF preverí obvinenia z podplácania

NETKY.SK • 18 Január 2016, 12:13 • 2 min
IAAF preverí obvinenia z podplácania

LONDÝN - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) vyšetruje tvrdenia, že pred voľbami dejiska majstrovstiev sveta 2017 boli v hre aj úplatky z katarskej strany.

slovakia

left justify in out

Obvinenia zazneli z úst šéfa britskej asociácie UK Athletics Eda Warnera, ktorý v nedeľu pre BBC povedal, že tím pre kandidatúru mal informácie o "hnedých obálkach" pre členov Rady IAAF večer pred hlasovaním v roku 2011. Katarská Dauha vo volebnom súboji napokon prehrala s Londýnom.


Warner tiež priznal, že víťazná kandidatúra musela pristúpiť na pokrytie výdavkov na prémie pre najlepších atlétov vo výške 7,2 milióna amerických dolárov. Dostala totiž na vedomie, že v opačnom prípade môže na úspech zabudnúť. Prezident IAAF Sebastian Coe, ktorý je v úrade od augusta tohto roku, vraj o ničom nevedel, a nariadil vyšetrovanie. Katarčania obvinenia z podplácania popierajú. Dauha napokon zložila reparát, keď uspela so svojím návrhom zorganizovať šampionát v roku 2019.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona