I. Weiss bol pre údajné falošné podpisy na detektore lži

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 07:39 • 2 min
I. Weiss bol pre údajné falošné podpisy na detektore lži

I. Weiss bol pre údajné falošné podpisy na detektore lži - Politika Kandidát a sponzor strany 99 percent Ivan Weiss bol dnes pre podozrenie z falošných podpisov na detektore lži.

slovakia

left justify in out

img

Kandidát a sponzor strany 99 percent Ivan Weiss bol dnes pre podozrenie z falošných podpisov na detektore lži. Odpovedal na dve otázky - či si je vedomý toho, že by ktorýkoľvek člen 99 percent poveril kohokoľvek zbieraním falošných podpisov pre stranu a či vie potvrdiť, že 99 percent predložilo ministerstvu vnútra najmenej 10.000 platných podpisov. Na prvú otázku odpovedal nie a na druhú áno. Weiss tvrdí, že skúškou na polygrafe prešiel, čo podľa jeho slov potvrdzuje aj certifikát, ktorý získal. 
      Test, ktorý absolvoval v Bratislave u britského odborníka Terryho Mullinsa, podstúpil preto, aby dokázal, že 99 percent je vo veci podpisov nevinne a aby dokázal ľuďom, že strane sa dá veriť. "Je pre mňa dôležité, aby ľudia vedeli, že sa nám dá dôverovať," povedal Weiss na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave. Postup polície, ktorá preveruje podpisy, sa strane nepozdáva. Polícia je podľa strany spolitizovaná a jej konanie má prispieť k likvidácii 99 percent.
      Policajný prezident Jaroslav Spišiak podľa strany nemal právomoc dať pokyn policajtom preverovať podpisy, keďže je len štatutárom inštitúcie. Kandidát 99 percent Peter Vačok na tlačovej konferencii upozornil, že polícia navyše preveruje pravosť podpisov nesprávne. "Pravosť podpisov nemožno skúmať tak, že niekto zazvoní pri dverách a pýta sa," poznamenal s tým, že na preverenie podpisov treba grafológiu.
      Weiss zdôraznil, že strana nie je v boji s políciou, ale "s brutálnym zneužitím polície ako mocenského nástroja na likvidáciu 99 percent". Reagoval tak na Spišiakovo vyjadrenie, že politická strana 99 percent vedie v súčasnosti volebnú kampaň na konfrontačnom základe. "Policajný zbor predstavuje ako zlo, oni sú dobro, ktoré je potrebné podporiť v ich boji proti zlu," napísal v stanovisku k zrušeniu tlačovej besedy Spišiak s tým, že Policajný zbor na takúto formu komunikácie nepristúpi.
      Weiss dodal, že pokiaľ Spišiak nebude ovplyvňovať voľby svojimi vyjadreniami, tak sa do volieb nebude k tejto veci vyjadrovať ani 99 percent. Strana však trvá na tom, aby sa dovysvetľovalo, čo sa s podpismi stalo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona