I. Švejna: Rozpočet nie je ideálny

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:25 • 2 min
I. Švejna: Rozpočet nie je ideálny

I. Švejna: Rozpočet nie je ideálny

slovakia

left justify in out

img

Koaličná strana Most-Híd je s rozpočtom na rok 2011 spokojná. Ako však na dnešnom brífingu dodal jej podpredseda Ivan Švejna, tento najdôležitejší dokument roka nie je ideálny.
Rozpočet bol podľa neho postavený na základnom kameni, a to znížení deficitu pod 5 %. "Súhlasíme s ním preto, lebo je to jediné a rýchle riešenie na stabilizáciu našej ekonomiky," podotkol Švejna. Slovensko sa tak už nerúti do finančnej priepasti.
Podpredseda strany Most-Híd upozornil, že rozpočet bol výsledkom rozhovorov štyroch koaličných strán, a tak aj mnohých kompromisov. Sú tak oblasti, s ktorými jeho strana nie je úplne stotožnená.
Ide napríklad o zavádzanie zdravotných odvodov na viaceré príjmy bez predstaveného spôsobu reformy zdravotníctva. "O tom treba diskutovať, treba ukázať, akým spôsobom sa zmení zdravotníctvo. Ľudia potrebujú nie vyššie zdravotné odvody, ale lepšie zdravotníctvo," pripomenul.
Ďalšou oblasťou, o ktorej je podľa Švejnu potrebné v budúcnosti diskutovať, je plošné znižovanie výdavkov. "Nie som ich zástancom, k ďalšiemu znižovaniu výdavkov by malo dochádzať po kvalitnom audite," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies