I. Radičová podporí kandidatúru M. Dzurindu na post predsedu strany

NETKY.SK • 7 September 2010, 11:51 • 2 min
I. Radičová podporí kandidatúru M. Dzurindu na post predsedu strany

I. Radičová podporí kandidatúru M. Dzurindu na post predsedu strany

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová podporí kandidatúru svojho straníckeho šéfa Mikuláša Dzurindu na post predsedu strany SDKÚ-DS. Sama o tento post podľa vlastných slov nemá záujem. "Kandidovať nebudem," povedala dnes na pôde Národnej rady (NR) SR po stretnutí s poslancami vládnej koalície. Pričom pripomenula, že tento svoj postoj avizovala už v minulosti.  
      Ako TASR informoval hovorca strany Michal Lukáč, Dzurinda v pondelok (6.9.) rozhodol o zvolaní riadneho Kongresu SDKÚ-DS, ktorý sa uskutoční 6. novembra 2010 v Bratislave. Súčasný predseda SDKÚ-DS sa bude opätovne uchádzať o znovuzvolenie za predsedu strany.
      Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová už krátko po tohtoročných parlamentných voľbách uviedla, že sa o post predsedníčky strany nebude uchádzať. Svoje rozhodnutie v rozhovore pre denník Sme odôvodňovala tým, že pri výkone funkcie predsedníčky vlády sa treba sústrediť na jej výkon a oddeľovať stranícke posty od výkonu premiérskej funkcie. Svoju kandidatúru pre denník vylúčil aj podpredseda strany a minister financií Ivan Mikloš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies