I. Radičová odletela na summit o novom krízovom mechanizme EÚ

NETKY.SK • 16 December 2010, 08:39 • 2 min
I. Radičová odletela na summit o novom krízovom mechanizme EÚ

I. Radičová odletela na summit o novom krízovom mechanizme EÚ

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová dnes odletela do Bruselu na koncoročný summit lídrov členských krajín Európskej únie (EÚ). Tí budú nasledujúce dva dni diskutovať o riešeniach v oblasti hospodárskej politiky a vonkajších vzťahov únie.

Vo štvrtok a piatok sa očakáva predovšetkým rokovanie o zriadení stáleho krízového mechanizmu na zabezpečenie finančnej stability v eurozóne, ktorý by mal fungovať od roku 2013 po skončení platnosti súčasného eurovalu. Lídri EÚ budú tiež diskutovať o úpravách v texte Lisabonskej zmluvy súvisiacich s novými pravidlami.

Ďalšou z tém rokovania summitu je pripravovaná správa vysokej predstaviteľky pre spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonovej k strategickým partnerom.

Ešte pred samotným summitom sa stretnú predsedovia vlád krajín V4 spoločne s predsedom Európskej komisie (EK) José Manuelom Barrosom. Diskutovať budú o agendách V4 a o prípravách na rokovanie Európskej rady. Slovenská republika je predsedajúcou krajinou V4 od 1. júla 2010 do 30. júna 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies