I. Radičová chce od Ľ. Galka certifikát o jazykových schopnostiach

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 11:22 • 2 min
I. Radičová chce od Ľ. Galka certifikát o jazykových schopnostiach

I. Radičová chce od Ľ. Galka certifikát o jazykových schopnostiach

slovakia

left justify in out

Kandidát na ministra obrany Ľubomír Galko (SaS) by mal do polovice októbra predložiť certifikát týkajúci sa ovládania anglického jazyka. Očakáva to od neho budúca premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). S nomináciami koaličných strán na vládne posty inak súhlasí.
      Práve voči Galkovi mala Radičová podľa medializovaných informácií výhrady. Šéf SaS Richard Sulík to však označil za klebety. "Neviem o tom, že by sa mala meniť naša nominácia," povedal v utorok (6.7.) pred podpisom Koaličnej zmluvy. Líder Mosta-Híd Béla Bugár však potvrdil, že nespokojnosť s Galkom existuje. "Viem o tejto výhrade, ale ja to riešiť nemôžem. Rieši to dezignovaná premiérka s predsedom strany, ku ktorému patrí dotyčný nominant," uviedol Bugár. Opodstatnenosť výhrady neskúma, keďže nejde o nominanta Mosta-Híd.
      Galko dnes na margo certifikátu vyhlásil, že on nejaké doklady má. "Ja mám určité certifikáty, čo som absolvoval ešte v minulosti, ale toto bude iný certifikát, ktorý si dohodneme. Netreba z toho robiť nejakú veľkú drámu. Ide o to, aby som vedel komunikovať s ľuďmi ako som vedel pred šiestimi rokmi, keď som mal nadriadeného Nemca," vysvetlil.
      Galkove malé skúsenosti sa prepierali na verejnosti aj v médiách už v uplynulých dňoch. S rezortom obrany má totiž údajne spoločných len niekoľko IT biznisov a to, že predtým pôsobil ako šéf obchodného reťazca.
      Radičová zároveň uviedla, že ešte nevie, kedy presne dá prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi návrh na zloženie novej vlády. Istý stále nie je ani budúci šéf Slovenskej informačnej služby, ktorý nahradí súčasného Jozefa Magalu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona