I. RADIČOVÁ: Nebudem kandidovať v prezidentských ani v iných voľbách

NETKY.SK • 14 Október 2012, 18:51 • 2 min
I. RADIČOVÁ: Nebudem kandidovať v prezidentských ani v iných voľbách

I. RADIČOVÁ Nebudem kandidovať v prezidentských ani v iných voľbách - Politika Expremiérka Iveta Radičová sa už do politiky vrátiť neplánuje.

slovakia

left justify in out

img

Expremiérka Iveta Radičová sa už do politiky vrátiť neplánuje. Vyplýva to z jej vyjadrení v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. "Moje rozhodnutie je pevné. Nebudem kandidovať v prezidentských ani v iných voľbách," vyhlásila.
      Pripomenula, že o post hlavy štátu sa už v minulosti neúspešne uchádzala. "Rozmýšľam, čo by som ponúkla viac, aby bol úspech garantovaný," poznamenala. Kandidovať nechce aj preto, že ako premiérka nedokázala udržať vládu celé funkčné obdobie.
      "Nedokázala som presvedčiť SaS, aby zmenila postoj v prípade eurovalu, nedokázala som presvedčiť Smer-SD, aby zmenil postoj. Nevidím argument, s ktorým by som sa postavila pred voliča a presvedčila ho, že by som takúto schopnosť mala," vysvetlila bývalá šéfka exekutívy.
      Radičová zároveň vyhlásila, že tak ako v minulosti, ani dnes by sa neuchádzala o post predsedu SDKÚ-DS. Možnosť vystriedať Mikuláša Dzurindu svojho času nevyužila preto, že si váži, čo pre Slovensko urobil. "Nevnímam pána Dzurindu v čiernych farbách ani s rohami, ktoré sa mu pripisujú. Vnímam ho ako človeka, ktorý dostal Slovensko z obrovských problémov a začlenil ho medzi špičku. Za tieto kroky si ho vážim," vyhlásila.
      V súvislosti s pôsobením pravice uviedla, že by mala predovšetkým ponúknuť agendu pre občanov na riešenie ich každodenných problémov. Ak sa dokážu dohodnúť na prezidentskom kandidátovi, bude to podľa nej aspoň malá iskierka nádeje na spoluprácu. Radičová si zároveň kladie otázku, čo by pravici viac pomohlo. "Keby sa Robert Fico rozhodol kandidovať a bol by zvolený, alebo keby nebol zvolený? Nechávam tú otázku otvorenú," povedala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies