I. Mikloš bude pokračovať vo funkcii ministra financií

NETKY.SK • 22 Február 2012, 07:47 • 2 min
I. Mikloš bude pokračovať vo funkcii ministra financií

I. Mikloš bude pokračovať vo funkcii ministra financií - Politika Napriek súčasným problémom transformujúcej sa finančnej správy s nefungujúcim informačným systémom bude Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) pokračovať vo funkcii ministra financií.

slovakia

left justify in out

img

Napriek súčasným problémom transformujúcej sa finančnej správy s nefungujúcim informačným systémom bude Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) pokračovať vo funkcii ministra financií. Informoval o tom dnes po vzájomnom rozhovore prezident SR Ivan Gašparovič.
      Pripustil pritom, že Mikloš má politickú zodpovednosť za súčasné problémy, meniť vedenie ministerstva financií krátko pred voľbami však nepovažuje za dobré riešenie. "Som toho názoru, že to, čo tento rezort pokazil, nech čo najrýchlejšie dá do poriadku. Dosadiť tam nových ľudí, ktorí problém nepoznajú, by asi nebolo racionálne," vysvetlila svoj postup hlava štátu.
      S Miklošom sa prezident stretol dnes popoludní po jeho prílete z Bruselu a podľa vlastných slov ním bol uistený, že každý deň bude dohliadať na situáciu a bude robiť všetko preto, aby sa finančná správa dostala do normálneho stavu. Zároveň bola podľa Gašparoviča vyvodená zodpovednosť voči tým, ktorí sa priamo podieľali na neúspešnom spustení projektu UNITAS.
      Ešte v pondelok (20.2.) hovoril prezident aj s poverenou šéfkou Finančnej správy SR Máriou Machovou, ktorá vo funkcii nahradila Miklošom odvolaného Igora Krnáča. "Prijal som s veľkým uspokojením jej menovanie. Aj priebeh svojho konania, čo chce všetko urobiť, aby dala do pozitívneho pohybu všetky mechanizmy, ktoré sú vo finančnej správe potrebné, ma tak trochu uspokojili," dodal Gašparovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies