I. MIKLOŠ: M. Mikulčík má moju dôveru, mal by zostať vo svojej funkcii

NETKY.SK • 19 Apríl 2011, 07:22 • 2 min
I. MIKLOŠ: M. Mikulčík má moju dôveru, mal by zostať vo svojej funkcii

I. MIKLOŠ: M. Mikulčík má moju dôveru, mal by zostať vo svojej funkcii

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ Daňového riaditeľstva (DR) SR Miroslav Mikulčík má dôveru ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS). Ten ho dnes zároveň vyzval, aby zotrval vo svojej funkcii. Na odchod z postu kvôli spornému prenájmu budovy pre daňové úrady v Košiciach pritom Mikulčíka ešte v piatok (15.4.) nepriamo vyzvala predsedníčka vlády a Miklošova stranícka kolegyňa Iveta Radičová.
      "Nevidím žiadny relevantný dôvod na to, aby z funkcie odstupoval. Preverenie všetkých faktov ma presvedčilo, že generálny riaditeľ Mikulčík konal vo verejnom záujme a v súlade so zákonom," konštatuje Mikloš vo vyhlásení, ktoré dnes TASR poskytol jeho hovorca Martin Jaroš.
      Podľa vlastných slov si je minister financií plne vedomý svojej zodpovednosti, ale aj svojich kompetencií. "Zdôrazňujem, že kým som ministrom financií, tak v tomto rezorte bude o personálnych záležitostiach a personálnych zmenách rozhodovať len a len minister," dodal Mikloš s tým, že na ďalšie otázky bude odpovedať na tlačovej konferencii v utorok (19.4.) o 9. hodine.
      Kauzu otvoril minulý týždeň v pondelok (11.4.) predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, keď prezentoval informácie, že DR SR podpísalo zmluvu o prenájme spoločnej budovy pre viaceré daňové úrady v Košiciach so spoločnosťou Nitra Invest, s.r.o. Jej spolumajiteľom a konateľom je pritom okresný predseda SDKÚ-DS a šéf jej poslaneckého klubu v Nitrianskom VÚC Ondrej Ščurka. Podľa Fica ide o ukážkový príklad straníckeho klientelizmu a dôvod na odchod Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) z funkcie ministra financií.
      Šéf rezortu financií ešte v utorok (12.4.) v tejto súvislosti vyhlásil, že DR SR zmenou prenájmu budovy v Košiciach ušetrilo 700.000 eur ročne oproti nevýhodnej zmluve, ktorá bola podpísaná ešte za vlády Roberta Fica. Pripomenul, že zmluva o budúcej zmluve s firmou VSH Development bola podpísaná vtedajším vedením DR SR krátko pred vlaňajšími parlamentnými voľbami, dohodnuté nájomné bolo vyššie o 30 % a platiť mala až 20 rokov. Nový generálny riaditeľ daňového riaditeľstva Miroslav Mikulčík podľa Mikloša vyrokoval po voľbách jej zrušenie bez sankcií a uzavrel zmluvu výhodnejšiu z hľadiska ceny aj dĺžky. Na bývalé vedenie DR SR zároveň súčasný manažment podal v piatok (15.4.) trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona