I. Matovič prirovnal R. Fica k Hitlerovi a Stalinovi

NETKY.SK • 17 December 2010, 08:17 • 2 min
I. Matovič prirovnal R. Fica k Hitlerovi a Stalinovi

I. Matovič prirovnal R. Fica k Hitlerovi a Stalinovi

slovakia

left justify in out

img

Poslanec Igor Matovič (Obyčajní ľudia/SaS) si ani počas včerajšej mimoriadnej schôdze Národnej rady SR venovanej otázke výstavbe diaľnic neodpustil kritiku voči predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. Okrem toho, že ho označil za vagabunda, jeho praktiky prirovnal k praktikám Stalina či Hitlera. "V čom je iný ako Stalin či Hitler? Nepoužívali tie isté metódy vymývania mozgov? Nezneužívali tiež slepú dôveru svojich ovečiek k prevracaniu faktov? Používali, využívali a zneužívali presne ako tento náš vagabund," vyhlásil Matovič. Dodal, že za tieto invektívy sa nehanbí.
"Ste hlupák a klamár," reagoval poslanec Smeru-SD Peter Šuca. "Tak, ako ste dnes dehonestovali status poslanca, to história parlamentarizmu ešte nepozná," odkázal Matovičovi poslanec Pavol Goga (Smer-SD). "Slovensko má dnes dvoch šoumenov, Kleopatru z Turca a Matoviča v parlamente," dodala poslankyňa Renáta Zmajkovičová (Smer-SD), ktorá zároveň nepriamo obvinila Matoviča z daňových podvodov. Podporil ju v tom aj jej stranícky kolega Ján Podmanický, ktorý Matovičovi vysvetlil, kto je podľa neho vagabund.
"Vagabund je človek, ktorý napríklad vykoná niekoľkomiliónový daňový podvod tým, že rozoberie tlačiarenský stroj, prenesie ho cez hranice, tu ho zloží a podniká na ňom. Človek, ktorý si najme desiatky študentov na roznášanie svojho plátku a nezaplatí im zaslúženú a prisľúbenú odmenu. Vagabund je človek, ktorý ovplyvňuje daňový úrad, aby mu nenašiel daňový podvod. Človek, ktorý žiada za zotrvanie vo vládnej koalícii 20 miliónov eur. Vagabund je napríklad pašerák, podvodník a korupčník. Človek, ktorý sa nevie správať, je malý, zakomplexovaný a celý jeho slovník je len plný urážok a žlči voči svojim politickým oponentom. Vagabund je človek, ktorého pán Matovič dobre poznáte. Ráno ho možno vidíte v zrkadle," odkázal Matovičovi Podmanický.
Slovnú prestrelku plnú urážok prerušil podpredseda parlamentu Béla Bugár (Most-Híd), ktorý v tej chvíli viedol schôdzu. "Chcem vás poprosiť, už sa tu častujete nadávkami, nehnevajte sa... Ak niekto tvrdí, že klesáme tam, kde nechceme, tak, bohužiaľ, začína to byť pravda. Prosím vás, je to posledná schôdza pred Vianocami, správajme sa ako ľudia," vyzval plénum Bugár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies