I. MATOVIČ: Premiérka si nás dnes pozvala na stretnutie, uvidíme, s čím príde

NETKY.SK • 11 Február 2011, 13:05 • 2 min
I. MATOVIČ: Premiérka si nás dnes pozvala na stretnutie, uvidíme, s čím príde

I. MATOVIČ: Premiérka si nás dnes pozvala na stretnutie, uvidíme, s čím príde

slovakia

left justify in out

img

Štyria poslanci Národnej rady (NR) SR z hnutia Obyčajní ľudia sa po skončení dnešného mimoriadneho rokovania parlamentu majú stretnúť s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS). "Ideme s čistou hlavou, čistým stolom za pani premiérkou, pozvala si nás, pozvanie prijímame a uvidíme," povedal dnes novinárom Igor Matovič, ktorého koaličná SaS vo štvrtok (10.2.) za hlasovanie s opozičným Smerom-SD vylúčila zo svojho klubu.
Podľa Matoviča nejdú za predsedníčkou vlády so žiadnymi podmienkami a počkajú, s čím príde samotná premiérka. Zároveň jej vytkol, že krok SaS vo štvrtok verejne neodsúdila. Žiadna strana si totiž podľa neho nemôže dovoliť vylučovať poslanca z klubu za slobodný výkon jeho mandátu. "Toto mi chýbalo od pani premiérky, povedal som jej to rovno do telefónu. Ale idem tam bez toho, aby som mal voči nej nejakú zlosť alebo že by sme si išli klásť nejaké podmienky. Koalícia povedala, že mňa osobne v koalícii nechce, tak som teraz zvedavý na jej názor," priblížil v súčasnosti už nezávislý poslanec.
Rozhodnutie ostatných troch kolegov z hnutia Obyčajní ľudia o zotrvaní alebo vystúpení z klubu SaS necháva Matovič na ich slobodnom rozhodnutí. "Ústava hovorí o tom, že poslanec hlasuje podľa svojho svedomia a vedomia a rozhoduje sa slobodne. Sú slobodní, oni sa musia rozhodnúť. Ja žiaden nátlak ani iné aktivity nevyvíjam," doplnil.
Jeden z nich Jozef Viskupič dnes pripustil, že zatiaľ nevie, ako sa o zotrvaní v klube SaS rozhodnú. "Na to, aby sa prijímali rozumné riešenia, treba zvážiť všetky alternatívy. Jedná sa tu o vládu tejto krajiny, takže si nemyslím, že za 24 hodín vám dá na toto niekto odpoveď," povedal novinárom.
Spolu s ostatnými dvoma kolegami podľa neho potrebuje odpovede na "veľa otázok". "Nebudeme robiť rozhodnutia počas obedných páuz rokovaní parlamentu, ako spravil včera poslanecký klub SaS. Dám vám včas vedieť, ako sa rozhodneme. Nebude to dlho trvať," dodal Viskupič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies