I. Matovič chce zmrazením platov donútiť politikov nezadlžovať SR

NETKY.SK • 27 September 2011, 21:18 • 2 min
I. Matovič chce zmrazením platov donútiť politikov nezadlžovať SR

I. Matovič chce zmrazením platov donútiť politikov nezadlžovať SR

slovakia

left justify in out

img

Nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič chce zmrazením platov donútiť politikov, aby nezadlžovali Slovensko. Verí, že zmena zákona, ktorá zmrazenie platov prináša, v parlamente nájde podporu. "Keď prežijeme euroval, tak si myslím, že dokážeme aj tento zákon schváliť," povedal dnes na tlačovej konferencii v parlamente Matovič.
Novelou zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR chce nezávislý poslanec zmraziť platy poslancom, ministrom, premiérke a prezidentovi. "Čiže tým ľuďom, na ktorých sa spoliehame, že budú Slovensko zodpovedne viesť a ktorí môžu priamo ovplyvniť hospodárenie SR," vysvetlil Matovič. Platy by mali mať zmrazené dovtedy, "kým Slovensko nebude mať vyrovnaný alebo prebytkový rozpočet".
Poslanec upozorňuje, že zmrazenie platov politikov neprinesie obrovské úspory, ako si môžu ľudia myslieť. Prínos tohto kroku vidí Matovič skôr v tom, že by mohlo politikov donútiť pracovať na vyrovnanom rozpočte Slovenska. "A na tomto ušetríme mnohonásobne viac ako na tom, že politikom zoberieme z platu," zdôraznil poslanec, podľa ktorého treba politikov aj takýmto spôsobom tlačiť do zodpovednosti voči štátu.
O zmrazení platov politikov by mal parlament rozhodovať na najbližšej schôdzi, ktorá sa začne 11. októbra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona