I. Gašparovič s manželkou sa stretnú s japonským cisárskym párom

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 11:02 • 2 min
I. Gašparovič s manželkou sa stretnú s japonským cisárskym párom

I. Gašparovič s manželkou sa stretnú s japonským cisárskym párom - Politika Prezident Ivan Gašparovič s manželkou Silviou sa stretnú s japonským cisárskym párom.

slovakia

left justify in out

img

Prezident Ivan Gašparovič s manželkou Silviou sa stretnú s japonským cisárskym párom. Hlava štátu spolu s podpredsedom vlády a ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom a ministrom hospodárstva Tomášom Malatinským plánujú oficiálne navštíviť Japonsko v dňoch 26. až 30. júna. TASR o tom informoval hovorca prezidenta Marek Trubač.
      "Slovenský prezidentský pár prijme Jeho Veličenstvo cisár Akihito a Jej Veličenstvo cisárovná Mičiko," povedal Trubač. Gašparovič sa podľa neho počas oficiálnej návštevy stretne aj s jedným z predsedov komôr Parlamentu Japonska a s predsedom vlády Japonska Jošihiko Nodom.
      Oficiálna návšteva má okrem politického aj ekonomický rozmer, informoval ďalej hovorca. V podnikateľskom sprievode prezidenta SR bude aj generálny riaditeľ SARIO, skupina podnikateľov a predstavitelia slovenskej vedecko-výskumnej sféry. "Oficiálna návšteva je prejavom vôle oboch krajín upevňovať priateľské a korektné bilaterálne vzťahy, rozvíjať ekonomický, kultúrny a spoločenský potenciál vzájomnej spolupráce," uzavrel Trubač.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies