I. Gašparovič prijal osobitného predstaviteľa OSN J. Kubiša

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 06:36 • 2 min
 I. Gašparovič prijal osobitného predstaviteľa OSN J. Kubiša

I. Gašparovič prijal osobitného predstaviteľa OSN J.

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič prijal dnes osobitného predstaviteľa generálneho tajomníka OSN pre Afganistan a riaditeľa Asistenčnej misie OSN v Afganistane (UNAMA) Jána Kubiša, ktorý ho informoval o súčasnej situácii v Afganistane a o úlohách a perspektívach, pred ktorými stojí OSN a medzinárodné spoločenstvo v Afganistane predovšetkým v nastávajúcich dvoch rokoch.
      Za kľúčovú súčasť svojej misie považuje prispieť k stabilizácii bezpečnostnej a ekonomickej situácie v krajine. Prediskutovali závery zo summitu NATO v Chicagu a Konferencie o zahraničnej pomoci pre rozvoj Afganistanu v Tokiu.
      Ján Kubiš pôsobí vo funkcii osobitného predstaviteľa generálneho tajomníka OSN pre Afganistan a riaditeľa Asistenčnej misie OSN v Afganistane (UNAMA) od januára 2012. Asistenčná misia OSN v Afganistane UNAMA je politickou misiou založenou na žiadosť afganskej vlády s cieľom pomôcť afganskému ľudu pri budovaní základov pre udržateľný mier a rozvoj.
      TASR informoval hovorca prezidenta SR Marek Trubač.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies