I. Gašparovič: Za vysokým rastom Slovenska je predovšetkým občan

NETKY.SK • 12 November 2010, 08:30 • 2 min
I. Gašparovič: Za vysokým rastom Slovenska je predovšetkým občan

I. Gašparovič: Za vysokým rastom Slovenska je predovšetkým občan

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes spolu s prezidentom Cyperskej republiky Dimitrisom Christofiasom otvoril v Bratislave Slovensko-cyperské ekonomické fórum, ktoré v Bratislave zorganizovali obchodné a priemyselné komory oboch krajín.
Prezident SR informoval, že "v roku 2010 by mala SR zaznamenať jeden z najvyšších rastov hrubého domáceho produktu v EÚ. Medzinárodné organizácie Slovensku totiž predpovedajú medziročný rast HDP vyšší ako 4 %". "Tieto výsledky sa nám darí dosahovať vďaka reformnému úsiliu a sociálnej trpezlivosti občanov," uviedol Gašparovič. Okrem stability je však podľa neho "slovenským žolíkom" predovšetkým slovenský občan.
"Myslím si, že Slovenská republika má čo ponúknuť ako v oblasti obchodovania, tak aj investovania. Aj my zápasíme s dôsledkami krízy, ktorú sa slovenská vláda snažila riešiť voči občanom citlivo," podotkol Gašparovič.
Pripomenul, že na Slovensku sa postupne udomácnili poprední výrobcovia automobilov a elektroniky. "Slovensko sa stáva špičkovým európskym aj svetovým producentom vo výrobe automobilov aj moderných televízorov," naznačil s tým, že SR sa snaží špecializovať na výroby s vysokou pridanou hodnotou zamerané na vedu, výskum a vzdelanie.
Prezident Cyperskej republiky Dimitris Christofias označil vzťahy medzi Slovenskom a Cyperskou republikou "za viac ako vynikajúce". Podľa jeho slov Cyprus ponúka podnikateľským subjektom vhodné podnikateľské prostredie s rôznymi výhodami. Zároveň si však myslí, že hospodárske vzťahy medzi Cyperskou republikou ako štátom v srdci Stredomoria a Slovenskom ako krajinou v srdci Európy by sa mohli ešte výraznejšie prehĺbiť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies