I. Gašparovič súhlas na použitie svojho mena v Sulíkovom liste nedal

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:06 • 2 min
I. Gašparovič súhlas na použitie svojho mena v Sulíkovom liste nedal

I. Gašparovič súhlas na použitie svojho mena v Sulíkovom liste nedal

slovakia

left justify in out

img

Prezident Ivan Gašparovič sa zatiaľ stále jednoznačne nevyjadril, či sa zúčastní na referende, ktoré sa bude konať na území SR v sobotu 18. septembra.
Napriek tomu, že prezident už pozná svoj sobotný program, nechcel dnes odpovedať na otázku, či sa na všeľudovom hlasovaní zúčastní. "Prečo by som mal povedať teraz, že pôjdem a podporiť tak iniciatívu jednej z politických strán, ktorá si z toho robí politickú kampaň," konštatoval Gašparovič pred zástupcami médií v Bratislave.
Podľa jeho slov sa rozhodne sám a verejnosť sa dozvie, či sa na hlasovaní zúčastnil, alebo nie. Nemyslí si, že by svojim postojom ovplyvnil voličov. "Som tak občan v tejto veci ako oni," uviedol. Pripustil, že by sa mohol vyjadriť jednoznačnejšie, ale neurobí to hlavne preto, že referendum považuje za politickú akciu SaS.
Gašparovič sa ohradil aj voči použitiu jeho mena v liste, ktoré predseda parlamentu a šéf SaS Richard Sulík adresoval všetkým primátorom a starostom ako výzvu, aby občanov motivovali na účasť v referende.
Prezident potvrdil, že sa so Sulíkom stretol, ale predmetom ich rozhovoru nebolo len referendum. Na Sulíkovu otázku, či sa na hlasovaní zúčastní, mu Gašparovič odpovedal, že ak bude v tom čase prítomný v Bratislave, tak na referendum možno pôjde. "Nedal som mu však žiaden súhlas na písanie listov starostom a primátorom, to by som nikdy neurobil," uviedol s tým, že nepovažuje za dobré poskytnúť informáciu médiám takýmto spôsobom. Od Sulíka však nebude žiadať ospravedlnenie, ani inak riešiť vzniknutú situáciu.
Zopakoval, že celá referendová akcia smerovala k prezentácii SaS pred voľbami. Gašparovič síce uznal, že môže mať svoj význam, ale nemusel sa podľa neho na to využiť inštitút referenda. Mrzí ho, že na slovenskej politickej scéne je čudná atmosféra, ktorá vychádza najmä z prostredia NR SR. "To nie je dobré," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona