I. Gašparovič odcestoval na štvordňovú návštevu Ukrajiny

NETKY.SK • 6 Október 2010, 07:17 • 2 min
I. Gašparovič odcestoval na štvordňovú návštevu Ukrajiny

I. Gašparovič odcestoval na štvordňovú návštevu Ukrajiny

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič odcestoval dnes na oficiálnu štvordňovú návštevu Ukrajiny. Počas pobytu budú medzi krajinami podpísané bilaterálne dohody o leteckých dopravných službách a zrušení konzulárnych poplatkov.
      Prezident Gašparovič sa stretne so svojím ukrajinským partnerom Viktorom Janukovyčom. Rokovať bude aj s predsedom Najvyššej rady Ukrajiny Volodymyrom Litvinom a na pracovných raňajkách sa stretne s ministrom zahraničných vecí Konstantynom Hryščenkom. Hlavy štátov otvoria v Kyjeve slovensko-ukrajinské podnikateľské fórum. Slovenský prezident navštívi aj autonómnu republiku Krym a stretne sa s predsedom jej vlády Vasylom Džartym.
      Na Ukrajine žije asi 6400 Slovákov. Najviac ich je v Užhorode, konkrétne 3814. Mimoriadnu pozornosť Slovákom žijúcim na Ukrajine venuje aj Ministerstvo školstva SR. Svedčí o tom i aktívna pomoc súvisiaca so zabezpečením výučby v slovenskom jazyku a materiálno-technická pomoc 21. Všeobecno-vzdelávacej škole prvého až tretieho stupňa v Užhorode. Na uvedenú školu bolo tiež vyslaných päť učiteľov zo Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies