HZS neodporúča prechod cez vysokohorské sedlá a varuje pred vetrom

NETKY.SK • 17 September 2017, 11:11 • 2 min
HZS neodporúča prechod cez vysokohorské sedlá a varuje pred vetrom

VYSOKÉ TATRY - Horská záchranná služba (HZS) varuje návštevníkov Vysokých Tatier, že v priebehu dnešného dňa sa v horských polohách nad 1500 metrov očakáva miestami výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť až do 100 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) je predpokladaná rýchlosť vetra v danom ročnom období a v oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, predovšetkým pre horolezectvo a turistiku. SHMÚ vydal pre okres Poprad v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom, ktorá má platiť do pondelka (18.9.).

 

Horskí záchranári zároveň upozorňujú, že chodníky môžu byť v dôsledku zrážok šmykľavé. "Vo výške nad 2200 metrov nad morom môžu byť chodníky pokryté snehom. Žiadame návštevníkov o zvýšenú opatrnosť pri túrach, neodporúčame prechod cez vysokohorské sedlá," upozornila HZS prostredníctvom svojej internetovej stránky. V okrese Poprad je zároveň vydaná aj výstraha prvého stupňa pred dažďom, ktorá platí do pondelka 18. septembra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies