Hyundai sťahuje v USA sedany SONATA pre poruchu riadenia

NETKY.SK • 27 September 2010, 09:47 • 2 min
Hyundai sťahuje v USA sedany SONATA pre poruchu riadenia

Hyundai sťahuje v USA sedany SONATA pre poruchu riadenia

slovakia

left justify in out

img

Juhokórejská automobilka Hyundai Motor zvoláva v USA na opravu 139 500 sedanov typu Sonata. Najväčší výrobca automobilov v Južnej Kórei oznámil svoje rozhodnutie po tom, čo americký úrad bezpečnosti dopravy (NHTSA) spustil v auguste vyšetrovanie problémov s riadením, ktoré môžu spôsobiť stratu alebo obmedzenie kontroly nad vozidlom. Spoločnosť v nedeľu informovala, že v súvislosti s plánovaným stiahnutím vozidiel neeviduje žiadne škody ani zranenia. Zvolanie na opravu sa týka vozidiel vyrobených medzi 11. decembrom 2009 a 10. septembrom 2010. Model Sonata zvolávala Hyundai na opravu už vo februári, kedy si chyby zámkov predných dverí vyžiadali v Južnej Kórei a USA stiahnutie 47 tis. áut.

Na Slovensku pôsobí sesterská firma podniku Hyundai - Kia Motors, a to prostredníctvom Kia Motors Slovakia, ktorá je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov ako aj motorov pre osobné automobily začala v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách, ako aj športovo úžitkové modely Kia Sportage a Hyundai ix35. Na Slovensku vyrába aj Hyundai Mobis, ktorý je hlavným dodávateľom dielcov pre automobilku Kia.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona