Hyundai rozšíri v Nošoviciach výrobu, zrýchli linky na 68 áut za hodinu

NETKY.SK • 16 November 2016, 09:37 • 2 min
Hyundai rozšíri v Nošoviciach výrobu, zrýchli linky na 68 áut za hodinu

PRAHA - České ministerstvo životného prostredia dalo automobilke Hyundai súhlas na zvýšenie výrobnej kapacity závodu v severomoravských Nošoviciach na 385.000 áut za rok. Aktuálny limit je 350.000 vozidiel ročne. Kórejský výrobca ho tento rok kompletne naplní. Informoval o tom server E15.cz.

slovakia

left justify in out

Automobilka ale nepočíta s tým, že v dôsledku zvýšenia výroby prijme nových zamestnancov. Nebude musieť stavať ani nové haly. Firma totiž zvýši rýchlosť montážnych liniek zo súčasných 66 na 68 vozidiel za hodinu. V prípade potreby sa navyše počíta so zvýšením počtu nadčasových hodín. V samotnej nošovickej automobilke v súčasnosti pracuje 3400 ľudí, ďalších 7000 zamestnávajú dodávatelia.

 

Ministerstvo však súhlas podmienilo splnením niekoľkých bodov. Kórejčania musia okrem iného zvýšiť počet meraní emisií organických prchavých látok. Navyše budú musieť zabezpečiť autorizované merania hluku z dopravy.

 

Dopyt po nových vozidlách z Nošovíc ťahajú najmä autá kategórie SUV. Vlani sa na výrobe podieľali takmer 60 %. V tomto roku je to už 70 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies