Hyundai preprogramuje senzory na modeloch Santa Fe SUV a Sonata

NETKY.SK • 29 Júl 2012, 21:24 • 2 min
Hyundai preprogramuje senzory na modeloch Santa Fe SUV a Sonata

Hyundai preprogramuje senzory na modeloch Santa Fe SUV a Sonata - Auto - moto Hyundai Motor Co zvoláva do opravovní časť svojich vozidiel Santa Fe SUV a sedanov Sonata, lebo za určitých podmienok majú problémy s funkčnosťou airbagov. Ide asi o 200.

slovakia

left justify in out

img

Hyundai Motor Co zvoláva do opravovní časť svojich vozidiel Santa Fe SUV a sedanov Sonata, lebo za určitých podmienok majú problémy s funkčnosťou airbagov. Ide asi o 200.000 automobilov Santa Fe vyrobených v rokoch 2007-2009. Díleri Hyundai preprogramujú senzory predných airbagov, aby správne reagovali aj vtedy, ak sedadlá obsadia dospelí s nižšou hmotnosťou. Hyundai dostal sťažnosti od niektorých ľudí s hmotnosťou pod 60 kg, ktorých airbagy nezaregistrovali. Hlásenia o zraneniach sa však neobjavili. Airbagy boli pôvodne naprogramované tak, že nefungovali, ak boli na sedadlách deti. Automobilka bude upravovať aj 22.500 Sonát modelu 2012 a 2013, lebo ich bočné airbagy sa náhle sfunkčňovali. Spoločnosť potvrdila, že na tento nedostatok dostala 16 sťažností. Ani v tomto prípade nedošlo k zraneniam.

Informovala o tom agentúra AP/TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona