Hyundai plánuje významné investície v USA

NETKY.SK • 17 Január 2017, 10:19 • 2 min
Hyundai plánuje významné investície v USA

SOUL - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor Group plánuje významne zvýšiť svoje investície v USA a uvažuje o tom, že v krajine vybuduje nový závod. Firma to oznámila v utorok. Šéf piatej najväčšej automobilovej skupiny na svete Chung Jin Haeng uviedol, že Hyundai Motor, Kia Motors a ich pridružené spoločnosti do roku 2021 v USA vynaložia 3,1 mld. USD na výskum a vývoj a na udržanie závodov v amerických štátoch Alabama a Georgia.

slovakia

left justify in out

Chung uviedol, že Hyundai bude skúmať možnosť vybudovania nového závodu v USA, ak sa počas Trumpovej vlády zvýši dopyt po autách. Konštatoval, že sľub novej americkej vlády vytvoriť 1 mil. pracovných miest a prilákať do krajiny nové firmy by mohol v USA stimulovať domáci dopyt po autách. "Ak sa objavia takéto náznaky, okamžite preskúmame možnosť nového závodu," povedal novinárom.


Skupina Hyundai zvyčajne nezverejňuje päťročné investičné plány pre konkrétne krajiny a investičné plány v USA ohlásila len niekoľko dní pred tým, ako sa novozvolený americký prezident v piatok ujme funkcie. Novozvolený americký prezident Donald Trump pohrozil zavedením dane na autá, ktoré v Mexiku vyrábajú firmy Ford Motor Co., General Motors Co. a Toyota.

 

Takmer všetky automobilky vyrábajú malé autá v Mexiku, aby využili výhodu nižších miezd. Hyundai nie je výnimkou. Jeho prvý mexický závod začal produkciu iba dva mesiace pred americkými prezidentskými voľbami, ktoré boli vlani 8. novembra. Firma uviedla, že zhruba 80 percent áut vyrobených v Mexiku bude exportovať do USA a do iných krajín. Kapacita závodu je 400 tis. vozidiel ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies