Hyundai plánuje v Českej republike zvýšiť produkciu, zrýchli linky

NETKY.SK • 26 November 2014, 09:48 • 2 min
Hyundai plánuje v Českej republike zvýšiť produkciu, zrýchli linky

PRAHA - Kórejská automobilka Hyundai bude v sliezskych Nošoviciach možno už čoskoro vyrábať takmer o pätinu áut viac než doteraz. Kórejčania plánujú zvýšiť výrobnú kapacitu závodu v Českej republike na 350.000 vozidiel ročne. Zámer už odsúhlasilo ministerstvo životného prostredia a povolenie vydal aj Moravskosliezsky kraj. Informoval o tom server e15.cz.

slovakia

left justify in out

Hyundai potreboval od krajského úradu najmä zmenu integrovaného povolenia, ktoré umožní vyššiu produkciu. Automobilka totiž pri povoľovaní prevádzky počítala s kapacitou 300.000 áut ročne. Tú však už prekračuje. Tento rok firma ráta s produkciou viac než 310.000 vozidiel.

 

"Integrované povolenie na zvýšenie produkcie je opatrením, ktoré nám umožní vyrábať viac než 300.000 áut ročne bez toho, že by sme sa ocitli mimo rámca schválenej kapacity. Nejde teda o stabilné navýšenie výroby na 350.000 áut každý rok, ale o vytvorenie priestoru na okamžitý nárast podľa aktuálneho dopytu na trhu," povedal hovorca automobilky Petr Vaněk.

 

Na väčšiu produkciu v Nošoviciach sa pripravujú aj dodávatelia z okolia automobilky. O schválenie vyššej kapacity požiadal nedávno výrobca autosedačiek Dymos, ktorý patrí do skupiny Hyundai a vyrába hneď vedľa automobilky.

 

Zvýšenie výroby sa uskutoční v súčasných priestoroch, nové haly sa tak stavať nebudú. Zamestnancov čaká ostrejšie tempo práce. "Zvýšený objem výroby sme schopní zabezpečiť napríklad zrýchlením taktu linky zo súčasných 60 áut za hodinu na 66 vozidiel alebo zaradením mimoriadnych sobotných zmien," povedal Vaněk.

 

S veľkým náborom nových zamestnancov firma nepočíta, no podľa predsedu odborov Kovo v automobilke Radka Kuchařa je nevyhnutné, aby sa po zrýchlení liniek zmerala záťaž robotníkov. "Ak prekročia limity, budú sa musieť prijať noví zamestnanci," povedal odborár. V automobilke teraz pracuje približne 3300 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies