Hyundai plánuje na budúci mesiac spustiť v Číne výrobu v piatom závode

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 12:50 • 2 min
Hyundai plánuje na budúci mesiac spustiť v Číne výrobu v piatom závode

SOUL - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor začne s výrobou vo svojom piatom závode v Číne na budúci mesiac. Uviedla to dnes automobilka, ktorá si od spustenia produkcie v ďalšom závode sľubuje zastavenie prepadu predaja na najväčšom automobilovom trhu sveta. K tomu prispel diplomatický konflikt medzi krajinami na začiatku roka.

slovakia

left justify in out

Závod v meste Čchung-čching je súčasťou plánov juhokórejskej firmy zvýšiť konkurencieschopnosť. Mal by totiž vyrábať malé sedany a športovo-úžitkové vozidlá (SUV) prispôsobené nárokom Číňanov. Oznámenie prichádza niekoľko mesiacov po tom, ako Južná Kórea podráždila Peking, keď súhlasila s rozmiestnením amerického systému protiraketovej obrany THAAD na svojom území.

 

Čínska vláda sa začala obávať, že systém bude namierený aj proti Číne a proti rozhodnutiu Južnej Kórey protestovala. Čínske štátne médiá zároveň začali vyzývať na bojkot juhokórejských výrobkov, čo sa do veľkej miery dotklo aj juhokórejských automobiliek.

 

Predaj áut Hyundai v Číne klesol v júni v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka o 64 %. Priaznivo sa nevyvíjal mesiac jún ani v prípade sesterskej firmy Kia. Aj keď prepad bol o niečo menší, stále sú to zlé výsledky. Medziročne predala Kia minulý mesiac v Číne o 58 % áut menej.

 

Okrem zvýšeného politického napätia však automobilky doplácajú na kľúčovom trhu aj na to, že na rozdiel od konkurencie sa nezamerali na SUV. Nový závod bude vyrábať práve takéto vozidlá. Po spustení výroby v novom závode v auguste dosiahne celková výrobná kapacita Hyundai v Číne 1,65 milióna áut ročne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies