Hyundai Motor investuje do roku 2030 takmer 6 miliárd eur do palivových článkov

NETKY.SK • 11 December 2018, 13:25 • 2 min
Hyundai Motor investuje do roku 2030 takmer 6 miliárd eur do palivových článkov

SOUL - Skupina Hyundai Motor a jej dodávatelia plánujú do konca roka 2030 investovať 5,9 miliardy eur do zvýšenia produkcie palivových článkov. Výroba skupiny by sa mala zvýšiť o 200%. Juhokórejská automobilka sa totiž chce stať kľúčovým hráčom v tejto novej technológii.

slovakia

left justify in out

Hyundai je spoločne so sesterskou značkou Kia piatou najväčšou automobilovou skupinou na svete. Jej ročná výrobná kapacita systémov palivových článkov by mala v priebehu najbližších 12 rokov stúpnuť na 700.000 jednotiek zo súčasných 3000, uviedol Hyundai. Investície by mali vytvoriť 51.000 pracovných miest.

 

img

 

Investícia signalizuje dôveru Hyundaiu, ktorú vkladá do budúcnosti technológie palivových článkov, ktorej sa kedysi posmieval šéf Tesly Elon Musk. Technológiu palivových článkov presadzuje ako alternatívu ku klasickým spaľovacím motorom napríklad aj Toyota. Vozidlá sú poháňané vodíkom a vypúšťajú len vodu.

Technológiu podporuje aj juhokórejská vláda. Podľa aktuálnych plánov by sa v krajine malo do roku 2022 vybudovať 310 vodíkových čerpacích staníc.

Hyundai v utorok v meste Chungju v rámci slávnostnej ceremónie položením základného kameňa začal výstavbu svojho druhého závodu na výrobu systémov palivových článkov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona