Hyundai chce v tomto roku predať viac áut na americkom trhu

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 10:49 • 2 min
Hyundai chce v tomto roku predať viac áut na americkom trhu

SOUL - Juhokórejská automobilka Hyundai, sesterská spoločnosť automobilky Kia, má v úmysle zvýšiť v tomto roku predaj vozidiel na americkom trhu o 4,7 % na 760 tisíc, a to aj napriek vyššiemu záujmu o menej efektívne vozidlá v oblasti spotreby.

slovakia

left justify in out

Americkí spotrebitelia majú záujem o väčšie vozidlá, ktoré sú doménou amerických a japonských firiem. Záujem je napríklad o vozidlá SUV či Pick-up. Dôvodom sú nižšie ceny pohonných hmôt. V minulom roku automobilka na americkom trhu predala 726 tis. áut.


"Cieľ vo výške 5 % je výzvou. Spoločnosť Hyundai nemá tak veľa SUV, ktoré by mohla predať na americkom trhu,“ povedal jeden z analytikov. Hyundai nevyrába svoj SUV model Tuscon v USA a spolieha sa na americký závod spoločnosti Kia, v ktorom sa vyrába SUV Hyundai Santa Fe. Hyundai taktiež nepredáva vozidlá Pick-up. Predstaviteľ spoločnosti Hyundai minulý týždeň informoval, že automobilka zvažuje výrobu vozidiel Pick-up, uviedol však, že sa objavuje "množstvo prekážok".
Agentúra Reuters minulý týždeň uviedla, že spoločnosť Hyundai rokuje s americkým štátom Alabama o výstavbe ďalšej výrobnej linky k tej, ktorá už stojí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies