Hyundai chce investovať do výroby komerčných áut 1,8 mld. USD

NETKY.SK • 16 Február 2015, 12:47 • 2 min
Hyundai chce investovať do výroby komerčných áut 1,8 mld. USD

SOUL - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor Co plánuje do roku 2020 vynaložiť približne 1,8 mld. USD do rozvoja výroby komerčných vozidiel.

slovakia

left justify in out

Hyundai, ktorý je spolu so sesterskou firmou Kia piatym najväčším výrobcom áut na svete, predpokladá, že trh úžitkových automobilov bude v najbližších piatich rokoch rásť o takmer 30 % ročne. Hyundai uviedol, že do roku 2020 preinvestuje 400 mld. juhokórejských wonov (KRW) do zvýšenia výroby dodávok, nákladných áut a autobusov v Južnej Kórei. Firma dodala, že vyčlenila 1,6 bil. KRW na výskum a vývoj v oblasti komerčných áut do roku 2020.

 

"Hyundai a Kia musia podporiť svoju divíziu komerčných áut, aby zvýšili ročnú produkčnú kapacitu na 10 mil. vozidiel z terajšej úrovne približne 8 mil. automobilov," povedal Suh Sung-moon, analytik Korea Investment & Securities. Ohlásenie investícií do výroby nákladných áut je podľa tohto analytika pravdepodobne súčasťou snahy firmy upokojiť investorov, ktorí sa sťažovali, že nie je jasné budúce smerovanie spoločnosti. 


Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov aj motorov bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva okolo 3 800 ľudí a vyrába modely Kia ceed v troch karosárskych úpravách, športovo-úžitkový Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga. Od mája 2013 spoločnosť vyrába aj vysoko výkonnú verziu modelu Kia ceed v trojdverovom pro ceed GT a päťdverovom ceed GT prevedení. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies