Hypotéky budú lacnejšie, viaceré banky znižujú ich úrokové sadzby

NETKY.SK • 29 November 2012, 07:51 • 2 min
Hypotéky budú lacnejšie, viaceré banky znižujú ich úrokové sadzby

Hypotéky budú lacnejšie, viaceré banky znižujú ich úrokové sadzby - Slovensko V záujmu získať čo najviac klientov a zároveň im pomôcť pri získavaní prostriedkov na zabezpečenie si bývania viaceré banky pristúpili opäť k zniženiu úrokových sadzieb hypoteká

slovakia

left justify in out

img

V záujmu získať čo najviac klientov a zároveň im pomôcť pri získavaní prostriedkov na zabezpečenie si bývania viaceré banky pristúpili opäť k zniženiu úrokových sadzieb hypotekárnych úverov.

Napríklad VÚB banka pripravila na koniec roka špeciálnu ponuku pre hypotéky s jedno- a trojročnou fixáciou. Pri účelovej hypotéke môžu záujemcovia získať historicky najnižší úrok už od 3,09 % ročne. Sadzby bezúčelových hypoték začínajú od 3,49 % za rok.

Podľa Melindy Pékovej vedúcej oddelenia úverov VÚB banky môžu akciovú sadzbu získať aj tí, ktorí chcú vyplatiť hypotéku z inej banky, a aj mladí, ktorí chcú financovať vlastné bývanie prostredníctvom štátom dotovaného úveru.

Piate výročie aktivít na slovenskom trhu si pripomína internetová mBank znížením úrokové sadzby úverov na bývanie, a to už od 2,98 %. Túto najnižšiu úrokovú sadzbu mBank ponúka pri 50-percentnom financovaní, variabilnom úroku a s poistením do 7.12.2012.

„mBank je na Slovenskom trhu päť rokov a naším cieľom vždy bolo a naďalej zostáva poskytovať bankové služby čo najvýhodnejšie. Piate narodeniny s našimi zákazníkmi oslávime aj tak, že si ukrojíme z vlastnej marže a pomôžeme mnohým z nich splniť si sen o vlastnom bývaní,“ komentoval zníženie úrokov generálny riaditeľ mBank Roman Truhlář. 

Úver na bývanie zlacnel nielen pri variabilnej úrokovej sadzbe, ale aj pri všetkých fixáciách úroku, ktoré banka ponúka. Za jednu z výhod považuje Truhlář skutočnosť, že úrokové sadzby, ktoré mBank zverejňuje znamenajú presnú cenu, ktorú zákazník pri splnení podmienok aj skutočne získa. Nejde o „marketingovú” sadzbu „od”. 

mBank tiež zákazníkom neúčtuje poplatok za poskytnutie úveru, alebo za vedenie úverového účtu. Takto zákazníci už pri podávaní žiadosti o úver vedia, koľko ich nové bývanie bude v skutočnosti stáť.

Klienti mBank môžu žiadať o úver na bývanie až do výšky 80-percent z ceny nehnuteľnosti. Okrem zaujímavej úrokovej sadzby majú možnosť bez poplatku posielať predčasné splátky hypotéky kedykoľvek prostredníctvom internetbankingu. Svoje náklady na financovanie nového bývania tak môžu ešte výraznejšie znížiť. TASR informovali VÚB a mBank.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies