Hyperloop by mohol byť na Slovensku už o pár rokov, môže byť úplne zadarmo

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 11:15 • 2 min
Hyperloop by mohol byť na Slovensku už o pár rokov, môže byť úplne zadarmo

BRATISLAVA - Už o pár rokov majú Slováci cestovať z Bratislavy do Viedne za osem minút. Rýchlosťou 1200 kilometrov za hodinu. Ide o zámer spoločnosti Hyperloop Transportation Technologies, ktorá chce u nás postaviť prvý plne funkčný model cestovania vo vákuu Hyperloop.

slovakia

left justify in out

Informujú o tom Hospodárske noviny, ktoré píšu, že spoločnosť Hyperloop už hľadá pozemky. "Celkovo sme mali na výber asi päť oblastí...je to pre nás strategické rozhodnutie, ktoré musíme v najbližších dňoch urobiť," uviedol v rozhovore pre denník viceprezident spoločnosti Bibop G. Gresta, ktorý dodal, že cestovanie Hyperloopom by mohlo byť aj zadarmo.

 

Okrem toho hľadajú pozemky na stavbu vývojového centra. V ňom chcú produkovať kapsuly pre celý svet. Podľa informácií HN by novinka mala vyrásť na Záhorí. Firma plánuje v budúcnosti zamestnať až tisíc ľudí. Uvažujú, že na Slovensku vytvoria základňu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies