Hygienici zpozorňujú na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 13:47 • 2 min
Hygienici zpozorňujú na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do rýchleho výstražného systém pre nepotravinárske výrobky RAPEX kontrolné orgány v Taliansku a v Nemecku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

slovakia

left justify in out

Varovanie sa týka farby na tetovanie Tattoo ink Solid Gold. Produkt značky Eternal Ink s rovnomenným výrobcom pochádza zo Spojených štátov amerických. Vo výrobku sa nachádza aromatický amín - o-toluidine, čo je v rozpore s rezolúciou Rady Európy, ktorá stanovuje požiadavky a kritériá na bezpečnosť farieb na tetovanie a permanentný make-up.

 

Nebezpečný je aj prášok na farbenie vlasov Permanent Powder Hair Colour, značky Sta-Sof-Fro. Krajina pôvodu produktu je Južná Afrika a jeho výrobca je M&M Products. Výrobok obsahuje látku sodium perborate. Použitie tejto látky je v kozmetických výrobkoch zakázané v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

 

Podľa hlavného hygienika SR je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies