Hygienici vydali zákaz kúpania na Zelenej vode

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 14:57 • 2 min
Hygienici vydali zákaz kúpania na Zelenej vode

RIMAVSKÁ SOBOTA - Hygienici vydali zákaz kúpania na Zelenej vode - Kurinec v Rimavskej Sobote. Regionálne úrady verejného zdravotníctva pokračovali v kontrolách pripravenosti a odberoch vzoriek na kúpaliskách.

slovakia

left justify in out

Taktiež pokračovali v monitorovaní kvality vody v prírodných kúpaliskách a na prírodných vodných plochách, ktoré majú neorganizovanú rekreáciu a nemajú prevádzkovateľa.

 

Požiadavkám na kvalitu vody nevyhoveli vodné plochy VN Duchonka, Bagroviska Čierna Voda, Tona Šurany a Ružín - prítoky. Naopak vyhovujúca kvalita vody na kúpanie je v prírodných kúpaliskách Zlaté Piesky, Kuchajda, Slnečné jazerá, Kunovská priehrada v Sobotišti, Liptovská Mara, Teplý vrch, Ružiná pri obci Divín, Plážové kúpalisko - jazero v Banskej Bystrici, Veľká Domaša - Tíšava, Delňa, Zemplínska Šírava a Vinianske jazero. O tom informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.


Povolenie na prevádzku malo na konci 29. týždňa 206 umelých kúpalísk a 569 bazénov. Ich návštevnosť sa pre chladnejšie počasie znížila.

 

img

 

Mikrobiologické ukazovatele kvality vody prekročili bazény na kúpaliskách Wellness centrum Patince, Retro Thermal Diakovce, Aquaruthenia Svidník, letné kúpalisko Lučenec, kúpalisko Remata v Handlovej, Vyšné Ružbachy a kúpalisko "Izabela" vo Vyšných Ružbachoch.

 

Laboratórne výsledky odberu vody na Kúpalisku Bretka (okres Rožnňva) preukázali v neplaveckom bazéne prekročenie medzných hodnôt fyzikálno-chemických ukazovateľov. Zníženú hodnotu reakcie vody zistili v dopadovom bazéne letného kúpaliska v Nitre. Kúpaliskám nariadili urobiť nápravné opatrenia a hygienici na nich vykonajú opakovaný odber vzoriek vody.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku sú na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies