Hygienici varujú pred nevyhovujúcim výživovým doplnkom

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 13:15 • 2 min
Hygienici varujú pred nevyhovujúcim výživovým doplnkom

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva varuje spotrebiteľov pred nevyhovujúcim výživovým doplnkom. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická. Výrobok úradu nahlásili prostredníctvom Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF).

slovakia

left justify in out

Výživový doplnok TRIBU od výrobcu EXTRIFIT s.r.o Dolní Újezd 672, Dolní Újezd 56961 Česká Republika obsahuje nepovolenú látku - hormón androstendion. Na základe distribučného listu k hláseniu bol výrobok dodaný v rámci SR do spoločností: EastLabs.biz s.r.o., Solivarská 28, 080 05 Prešov, GDP s.r.o., kpt. Nálepku 20, 071 01 Michalovce a NUTRIUS s.r.o., Ľanová 2, 821 01 Bratislava. Úrad vyzýva spotrebiteľov, aby výrobok nekupovali a ak ho už kúpili, aby ho nekonzumovali a vrátili na miesto predaja. 

 

Androstendion je od roku 1997 na zozname zakázaných látok vydanom Medzinárodnou antidopingovou komisiou a nesmie sa používať pre výživu športovcov. Môže spôsobiť poruchy srdečného rytmu, akné, zníženie HDL cholesterolu či podporu nárastu nádorov v prsníkoch žien či karcinómov prostaty u mužov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies