Hygienici varujú pred nebezpečnými kozmetickými prípravkami

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:25 • 2 min
Hygienici varujú pred nebezpečnými kozmetickými prípravkami

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje ľudí pred niektorými nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Ide o súpravu troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov a maskaru na mihalnice.

slovakia

left justify in out

Výrobky do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX nahlásili kontrolné orgány v Nemecku a Rumunsku. "Je možné, že výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku," upozornil hlavný hygienik SR Ivan Rovný v tlačovej správe.


Nebezpečná môže byť súprava troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov s názvom Brazilian Keratin – Straightening Treatment a Post-Treatment Conditioner značky Encanto do Brasil. Výrobky sú v bielej plastovej fľaši so zeleným popisom. Pre vysoký obsah voľného formaldehydu sú výrobky nebezpečné pre zdravie ľudí.

 

Obsah vo výrobkoch je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch. Hygienici varujú aj pred maskarou na mihalnice s názvom Mascara Rich Black od značky Ruby Rose. Výrobok v čiernej plastovej tube zabalený do čiernej škatuľky obsahuje v zozname zložiek látku isobutylparaben, čo je tiež v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies