Hygienici varujú pred nebezpečnými farbami na tetovanie

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 14:19 • 2 min
Hygienici varujú pred nebezpečnými farbami na tetovanie

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečnej farby na tetovanie.

slovakia

left justify in out

Kontrolné orgány vo Francúzsku a v Nemecku nahlásili tieto výrobky do výstražného systém pre nepotravinárske výrobky Rapex. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická. "Je možné, že výrobky sa nachádzajú aj na Slovensku," upozorňuje hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Prvým potenciálne nebezpečným výrobkom je farba na tetovanie značky Fantasia pod názvom Flesh Tone tattoo ink, jej výrobná dávka je 3026, Batch 1758 a pochádza z USA. Farba sa nachádza v 30 ml plastovej fľaške. Vo výrobku zistili prekročené povolené množstvo nečistôt látok bárium, chróm a zirkón. Druhou nebezpečnou farbou je farba tej istej značky Fantasia, avšak s názvom Lining Black tattoo ink. a výrobná dávka je 3029, Batch 1762, 05/2014. Nachádza sa v 125 ml sklenej fľaške. Vo výrobku bolo zistené prekročené povolené množstvo nečistôt látky benzo(a)pyrene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona