Hygienici varujú pred nebezpečnou špirálou na riasy

NETKY.SK • 21 December 2015, 13:05 • 2 min
Hygienici varujú pred nebezpečnou špirálou na riasy

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) varuje ľudí pred nebezpečným kozmetickým výrobkom, špirálou na riasy.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická, úrad dostal varovné oznámenie cez rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky RAPEX od kontrolného orgánu v Rumunsku. Dôvodom varovania je obsah látky isobutylparaben, čo je látka, ktorá podľa nariadení Európskeho parlamentu a Rady nesmie byť súčasťou kozmetických výrobkov. Ide o špirálu s názvom Mascara značky Cantare s objemom 9 ml, čiarový kód 5904215400141, výrobca: Editt Cosmetics, Poľsko.

 

"Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Úrad verejného zdravotníctva preto odporúča spotrebiteľom, aby výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali, prípadne ho vrátili späť do miesta predaja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona