Hygienici varujú, na trhu sa nachádzajú nebezpečné kozmetické výrobky

NETKY.SK • 23 November 2015, 14:44 • 2 min
Hygienici varujú, na trhu sa nachádzajú nebezpečné kozmetické výrobky

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásil do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) kontrolný orgán vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, medzi nebezpečnými výrobkami je krém na bielenie pokožky MEDICATED FADE CREME WITH SUNSCREEN značky CLEAR EssencE pôvodom z USA od výrobcu Bluefield Associates. Výrobok je zabalený vo viacfarebnom kartónovom obale a má hmotnosť 113,5 gramu.


Túto látku obsahujú aj ďalšie výrobky, napríklad olej na bielenie pokožky s názvom Lightening oil with carrot oil značky Caro Light pôvodom z Pobrežia Slonoviny od výrobcu Dream Cosmetics, respektíve Angel Cosmetics z Konga. Fľaška s olejom je zabalená v oranžovom kartónovom obale. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky nahlásili aj mlieko na bielenie pokožky tej istej značky s názvom Lightening beauty lotion with carrot oil. Medzi nebezpečnými výrobkami je aj mydlo na bielenie pokožky Lightening beauty soap značky CARO WHITE pôvodom z Pobrežia Slonoviny od výrobcu Dream Cosmetics, respektíve Angel Cosmetics z Konga. Značky CARO WHITE je aj krém na bielenie pokožky Lightening beauty cream.


Ako dodal Rovný, v týchto výrobkoch na bielenie pokožky zistili látku hydrochinón, čo je v rozpore so zoznamom látok, ktoré nesmú byť zložkami kozmetických výrobkov podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady. Hydrochinón je látka, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa používať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie. Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies