Hygienici v Banskej Bystrici sa dohodli na väčšej spolupráci s fakultou UMB

NETKY.SK • 26 Október 2015, 13:46 • 2 min
Hygienici v Banskej Bystrici sa dohodli na väčšej spolupráci s fakultou UMB

BANSKÁ BYSTRICA - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici a Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela (UMB) budú intenzívnejšie spolupracovať.

slovakia

left justify in out

Dohodli sa na tom v týchto dňoch dekan fakulty Ján Koper a regionálny hygienik, vedúci služobného úradu Cyril Klement. Súčasťou memoranda o spolupráci sú aj vzájomné stáže.

"V rámci spolupráce ide predovšetkým o prípravu a rozvoj vedeckých a pedagogických činností, vzájomnú výmenu odborných pracovníkov, ktorá by mala pomôcť vedeckému pokroku a posilneniu špecializovaných ľudských zdrojov. Rovnako ide o programy a výskumné projekty, ktoré budú prispievať k účinnému napredovaniu a rozvoju oboch inštitúcií. Budú sa týkať hlavne chemických, biologických a rádionukleárnych rizík, čím sa banskobystrický RÚVZ zaoberá," priblížila hovorkyňa RÚVZ Mária Tolnayová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona