Hygienici upozorňujú na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov: Ak ich máte doma, v žiadnom prípade ich nepoužívajte!

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 14:02 • 2 min
Hygienici upozorňujú na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov: Ak ich máte doma, v žiadnom prípade ich nepoužívajte!

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt viacerých nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Holandsku a Španielsku.

slovakia

left justify in out

Ide o práškový make-up Shadow and Highlight kit, značky Claire's, privezený z USA a púder Claire's Compact powder, značky Claire's, vyrobený v Číne. Našli v nich vlákna azbestu, a tak tieto výrobky predstavujú riziko vzniku rakoviny.

Ďalším nebezpečným výrobkom je zvhlčujúca emulzia Emulsión hidratante značky +B.O zo Španielska, výrobná dávka/typ: CN. 154186.4, čiarový kód: 8427734003763. Vo výrobku je prekročený limit mikroorganizmov. Je nepravdepodobné, že by baktéria infikovala zdravé osoby. Za určitých okolností by však mohla predstavovať hrozbu pre osoby, ktoré majú zdravotné problémy.

Spomínané výrobky sú v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch a mohli by sa nachádzať na aj Slovensku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies