Hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku

NETKY.SK • 22 Február 2017, 14:28 • 2 min
Hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Spojenom kráľovstve a Estónsku. Tieto produkty sa môžu nachádzať aj na Slovensku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

slovakia

left justify in out

Prvým produktom je výrobok na starostlivosť o pleť s názvom Superskin Concentrate značky Liz Earle, pôvodom zo Spojeného kráľovstva. Vo výrobku, ktorý sa nachádza v 2-ml sklenenej fľaške s plastovým uzáverom, zistili prítomnosť úlomkov skla.

 

Ďalším výrobkom je krém s medovkou a malinou Cream Multi-Purpose With Melissa Raspberry značky Mirra Daily, pôvodom z Ruskej federácie. Krém sa nachádza v 50-ml bielej plastovej tube so zeleným uzáverom. Vo výrobku bola zistená prítomnosť nepovolenej zmesi konzervačných látok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona