Hygienici upozorňujú na nebezpečné kozmetické výrobky

NETKY.SK • 17 December 2018, 13:27 • 2 min
Hygienici upozorňujú na nebezpečné kozmetické výrobky

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje verejnosť na možný výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov, ktoré nahlásili do systému RAPEX - rýchleho výstražného systém pre nepotravinárske výrobky kontrolné orgány v Českej republike a Írsku.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval komunikačný referát ÚVZ, škodlivým produktom je toaletná voda RELEASE eau de perfume značky JINBADI vyrobená v Číne. Podľa hygienikov nie je táto voda bezpečná, pretože vo výrobku bola zistená prítomnosť látok D-Limonene, Linalool, Citral, Hexyl cinnamal, ktoré neboli uvedené v zozname zložiek.


Rovnako hygienici varujú pred parfumom s názvom Royal Scent Woman – Eau de parfum tianDE, pôvodom z Českej republiky.

 

img

 

Výrobok rovnako obsahuje látky, ktoré neboli uvedené v zozname zložiek. Posledným nebezpečným kozmetickým výrobkom je Hand and Body Papaya Skin Whitening Lotion značky Bio Skincare z Veľkej Británie.

 

img

 

V nezmývateľnom výrobku je v zozname zložiek uvedená zmes konzervačných látok methylchloroisothiazolinone a methylisothiazolinone, čo je v rozpore z nariadením Európskej únie. Výrobok môže navyše spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies