Hygienici nariadili celoplošnú deratizáciu

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 13:33 • 2 min
Hygienici nariadili celoplošnú deratizáciu

TRNAVA – Termín od 3. apríla do 14. mája určil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave samosprávam, právnickým i fyzickým osobám v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany pre tohtoročnú jarnú celoplošnú deratizáciu.

slovakia

left justify in out

V danom čase sú povinné v objektoch určených na podnikanie, v školách, zdravotníckych zariadeniach, bytových a polyfunkčných domoch, v reštauráciách i ďalších prevádzkach vykonať opatrenia na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení prostredníctvom hlodavcov.

 

Premnoženie živočíšnych škodcov, predovšetkým potkanov, myší a krýs je problémom aglomerácií na jar i na jeseň. Dochádza k zamoreniu najmä suterénnych a pivničných priestorov objektov. Škodcovia môžu byť príčinou ohrozenia verejného zdravia rôznymi prenosnými ochoreniami ako salmonelóza či leptospiróza.

 

Termín stanovuje RÚVZ podľa znalostí o reprodukčnom cykle živočíšnych škodcov, celoplošný výkon deratizácie má zabezpečiť likvidáciu škodcov na čo najväčšom území a má zabrániť migrácii škodcov z ošetrených objektov do objektov. RÚVZ upozorňuje, že objekty, v ktorých sa bude deratizácia vykonávať, musia byť upratané, zbavené odpadu a nečistôt, ktoré prispievajú k množeniu škodcov. Nariadenie je zverejnené na webovej stránke RÚVZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona